پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 118276
گزينه هاي جانشيني کاترين اشتون براي مذاکرات+عکس
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1872

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، بي بي سي نوشت: ژان کلود يونکر رسما به عنوان رييس بعدي کميسيون اروپا انتخاب شده است.

اکنون همه بيشتر به اين فکر مي کنند که مقامهاي مهم در کميسيون اروپا به چه کساني سپرده خواهد شد.

مشاوره و رسيدن به يک توافق و تصميم نهايي در اين مورد در ملاقات سران ?? کشور عضو اتحاديه اروپا صورت مي گيرد که قاعدتا سهم هر يک از آنها يکي از کميسيونرهاي اين اتحاديه است.

اما حتي قبل از راي گيري پارلمان اروپا در مورد رياست آقاي يونکر، ده کشور عضو اتحاديه اروپا نامزدهاي خود را اعلام کرده اند. در اين مجموعه، سياستمداران مهم و قدرتمندي وجود دارند، از جمله سه نخست وزير سابق.

اما فهرست افرادي که تاکنون معرفي شده اند يک مشکل بزرگ دارد و آن اين است که تمامي آنها مرد هستند.

تعادل بين زنان و مردان

ژان کلود يونکر اعلام کرده که در کميسيون آينده اروپا مثل دوران رياست ژوزه مانوئل باروسو که از سال ???? آغاز شد، بايد حداقل ? مقام به زنان سپرده شود. او از تمام کشورهاي عضو خواسته که نام دو نامزد را در اختيار او قرار دهند تا به اين ترتيب او قدرت انتخاب بيشتري داشته باشد. ولي برخي از دولتهاي عضو اتحاديه اروپا به اين درخواست او بي توجهي کرده اند. آقاي يونکر بايد به اين روش برخورد کشورهاي عضو خو بگيرد.

 

اعضاي زن کميسيون فعلي که دوره فعاليت آن به زودي به پايان خواهد رسيد، هفته پيش در يک نامه سرگشاده خطاب به آقاي يونکر از او خواستند که حداقل ده مسئول جديد کميسيون اروپا را از ميان زنان انتخاب کند.

 

اکنون به نظر مي رسد که رييس آينده کميسيون اروپا براي رسيدن به يک ترکيب مطلوب و تعادل بين تعداد اعضاي مرد و زن کميسيون، بايد به کشورهاي کوچکتر عضو اتحاديه متوسل شود.

يک سياستمدار زن از يکي از کشورهاي بزرگ عضو اتحاديه که آقاي يونکر به احتمال زياد مي تواند عضويت او را در کميسيون آينده تضمين کند فدريکا موگريني وزير خارجه فعلي ايتاليا است. از ميان مجموعه نامزدهاي پيشنهادي به نظر مي رسد که او براي به عهده گرفتن مسئوليت سياست خارجي و امنيت اتحاديه اروپا به نسبت ديگران شانس بيشتري دارد.

اما کشورهاي اروپاي شرقي و به خصوص جمهوريهاي بالتيک با دادن اين سمت مهم به خانم موگريني موافق نيستند. اين کشورها مدعي هستند که اين سياستمدار ايتاليايي تجربه کافي ندارد و شايد مهمتر از آن اين نکته باشد که از نگاه آنها خانم موگريني حاضر نخواهد شد در برابر روسيه موضع سرسختانه اي اتخاذ کند.

تاکنون هميشه از اين موضوع شکايت مي شد که اکثر مقامهاي مهم به سياستمداران قديمي و افرادي که مدتهاي طولاني در حلقه هاي سياسي اتحاديه اروپا کار کرده اند، سپرده مي شوند. ولي اکنون که نام يک زن ?? ساله با فقط شش ماه سابقه وزارت خارجه به ميان آمده، گروهي از کشورها از ناشناخته بودن و يا کم تجربه بودن او مي نالند.

 

تعيين مسئول سياست خارجي در کميسيون اروپا اولين موضوع مهمي است که سران کشورهاي عضو پس از راي گيري پارلمان در مورد رييس جديد کميسيون درمورد آن تصميم گيري خواهند کرد.

 

اين تصميم بايد قبل از تعطيلات تابستاني گرفته شود تا شکل دادن به بقيه قسمت هاي کميسيون اروپايي بتواند به آرامي و به موقع پيش برود. کاترين اشتون مسئول فعلي سياست خارجي اتحاديه اروپا در ماه نوامبر امسال از اين مقام کنار خواهد رفت.

افراد خوشبين اميدوارند که اجلاس سران کشورهاي عضو اتحاديه اروپا در روزهاي جاري علاوه بر مقامهاي مهم کميسيون بتواند در مورد رييس آينده شوراي اروپا نيز به توافق برسد.

برخي از کشورهاي عضو از نامزدي هله تورنينگ اشميت نخست وزير دانمارک حمايت مي کنند. اما ظاهرا فرانسوي‌ها زياد به اين انتخاب علاقه اي ندارند چون دانمارک عضو حوزه يورو، پول واحد اروپايي نيست.

در پايان بايد خاطر نشان کرد که گاهي اوقات نظر دادن در مورد انتخاب مقامات اتحاديه اروپا مثل قمار است و شايد در نهايت هيچ يک از افرادي که نام آنها برده شد، انتخاب نشوند.

دو سياستمدار زن براي احراز مقام‌هاي مهم اتحاديه اروپا پيشنهاد شده‌اند. هله تورنينگ اشميت نخست وزير دانمارک (چپ) و فدريکا موگريني وزير خارجه ايتاليا (راست)

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html